Pasar al contenido principal

La Memòria Perduda

PreSentAcij

La Memjria Perdudau

UNA LECTURA OBERTA SOBRE CULTURA AFRICANA

Narració oral, cultures africanes, processos migratoris, la trobada entre cultures i continents, les paraules com a refugi, la memòria com a cordó que embasta la nostra experiència vital i social … Aquests seran els temes que tractarem en aquesta nova aventura lectora de i el punt de partida per a la seua aposta per l'educació en valors.

Què sabem realment d'Àfrica, de les seues cultures, històries i relats? Què sabem de les migracions i les persones que decideixen abandonar la seua llar? Quines són les raons per a dur a terme una aventura com aqueixa? Des de l'IVAJ Carnet Jove, sabem que la trobada amb l'altre, amb la seua mirada, la seua veu i la seua cultura, és una de les claus de qualsevol abordatge educatiu que busque el reconeixement, l'aprenentatge o l'empatia, i aqueix és, precisament, el centre d'aquesta nova experiència lectora.

, nom d'aquesta nova experiencia lectora, està dirigida a joves des dels 12 als 16 anys, i proposa als seus participants reflexionar sobre la necessitat de la memòria compartida i el potencial transformador del viatge (personal, col·lectiu o metafòric), però també sobre la presa de consciència de realitats que semblen llunyanes, però que formen part de la nostra quotidianitat modelant i enriquint la nostra experiència històrica, social, vital i cultural.

A , viatjarem al continent africà de la mà d'una obra molt especial:
Germanet, signada a dues mans per Ibrahima Balde i Amets Arzallus Antia.El LLiBre

Germanet, editada per Blackie Books i signada a dues mans per Ibrahima Balde i Amets Arzallus Antia, és la història d'un viatge vital pel continent africà, una odissea repleta de vivències, perills i sofriments que, hui més que mai, ens interpel·la directament.

Libros Germanet
Tot comença quan el germà menor d’Ibrahima s'escapa de la casa familiar. En aqueix moment comença el relat del seu viatge, a través de diferents països com Guinea Conakry, Mali, Líbia, Algèria o el Marroc, que té un objectiu clar: trobar sa i estalvi al seu germà i portar-lo de tornada a casa.

A , a través de la lectura de Germanet i mitjançant el joc i la immersió interactiva i transmèdia, les persones joves s'endinsen en el món d’Ibrahima i en les fites que conformen el seu viatge: les rutes preses, les trobades fortuïtes, els aprenentatges i desenganys.

Pas a pas, a mesura que avancen en la lectura del llibre, les persones joves es convertiran al seu torn en cercadors d'històries, en narradors aventurers, depositaris de records, relats, cultures i vides: en guardians de la memòria d'Ibrahima.

COM ACCEDIR AL LLIBRE

Gràcies a la participació i la col·laboració de la Subdirecció General del Llibre, Arxius i Biblioteques de la Generalitat de València, i des del Pla de Foment de la Lectura i el Llibre "Llegim, llegim, llegim", pots accedir el llibre en format digital i de manera completament gratuïta, des de la plataforma de préstec digital, eBiblio, i des de la teua biblioteca municipal pública.

Mentre et traus el carnet de la biblioteca, pots llegir la introducció del llibre des de la plataforma, una vegada t'hages registrat.Al ViAtgE LecToR

EL PALAU DE LA MEMÒRIA

Conten que a Àfrica existeix un lloc únic en el món, El Palau de la Memòria que conserva tota la memòria del planeta, els seus records i històries.

En el seu interior, el Conclave de les Veus, la recopila i guarda. Presidit per Fabule Le “El Memoriós”, el Griot Suprem, expert narrador d'històries i principal preservador de les històries dels nostres pobles, evita que caiguen en l'oblit. Però no tots comparteixen aquest ideal. El Silenci aguaita, apoderant-se de memòries imprescindibles, que narren injustícies i abusos.

Fabule Le esperava el testimoniatge d’Ibrahima, però no ha arribat. La memòria d’Ibrahima conté els seus pensaments i sentiments, però també la seua mirada a un territori concret: la seua família, la seua casa, el paisatge, Àfrica.

SoMniS NjmAdaS

ESCAPE ROOM LITERARI

Somnis Nomades

Fabule Le “El Memoriós”, el Griot Suprem, està malalt. El seu metge personal li administra l'arrel africana dels somnis per a portar-li a un somni viscut, l'única manera de connectar amb altres somiadors que puguen ajudar-lo en El Palau de la Memòria

Les persones participants en aquesta activitat lúdica, s'endinsaran en un somni lúcid on es familiaritzaran mitjançant el joc de la investigació, amb el context africà, revelant les claus per a accedir al Palau de la Memòria i atendre la crida de Fabule Le.

Escape Room

LA MISSIÓ

Al llarg de quatre setmanes, el lector del llibre Germanet, tindrà la següent missió: ajudar a Fabule Le a recuperar la memòria perduda d’Ibrahima i arrabassar-li-la a El Silenci, perquè arribe sana i estàlvia al Palau de la Memòria.

Per a això, haurà de posar-se en les sabates d’Ibrahima, caminar els seus passos i evitar El Silenci.

Però la memòria de la pròpia persona lectora també és important. En el seu camí descobrirà històries que semblaran llunyanes, però que formen part de la seua cultura mestissa, d'un territori construït per onades de migracions des que el món és món. Es convertirà així mateix en Griot de la seua comunitat!CaLeNdARi

INSCRIPCIÓ

Obertura del termini d'inscripció: 1 d'octubre 2022.

Footer LaMemoriaPerduda


Detalles de la Lectura Abierta

 1. Organización

  IVAJ-LMP
 2. Código

  IVAJv6
 3. Género

  Literatura Viva
 4. Breve descripción

  Narració oral, cultures africanes, processos migratoris, la trobada entre cultures i continents, les paraules com a refugi, la memòria com a cordó que embasta la nostra experiència vital.
 5. Inicio de la lectura

  02 Nov 2022
 6. Fin de la lectura

  31 Dic 2031
 7. Inicio Inscripción

  11 Jul 2022
 8. Fin Inscripción

  31 Dic 2031
Inscribirse